Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Чушки пълнени с кайма и кашкавал

Чушки пълнени с кайма и кашкавал

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1114974444922
Чушки пълнени с кайма и кашкавал
Снимка: Нина Иванова
1 / 3
11/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"На бас на една студена бира, че това са най-вкусните пълнени чушки, които сте опитвали"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 - 12 бр. големи червени
  • кайма - 700 г
  • кашкавал - 100 г (настърган на ситно)
  • моркови - 2 бр. (настъргани на ситно)
  • домати - 2 бр. (настъргани на ситно)
  • лук - 2 глави (настъргано на ситно)
  • бульон - 300 мл зеленчуков
  • зехтин
  • магданоз
  • чубрица
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме приготвянето на плънката. Зехтинът се загрява на котлона и в него се слагат лукът и морковите. Разбъркват се на котлона, докато омекнат и се прибавя каймата.

Бърка се продължително, докато сместа стане почти еднородна. След това прибавете бульона и на слаб огън разбърквайте на котлона, докато около половината от бульона се изпари.

След това прибавете доматите, магданозът и чубрицата. Продължете да разбърквате още 10 минути и вдигнете от котлона.

Накрая прибавете кашкавала, който е настърган предварително на най-ситното на рендето. Напълнете чушките със сместа и ги печете 50 минути в загрята фурна на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: