Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Чушки с бабекова кайма и кашкавал

Чушки с бабекова кайма и кашкавал

Чушки с бабекова кайма и кашкавал
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
15
"Уж пълнени чушки, а толкова ароматни, че не можем да им се наситим"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 бр. големи
  • кайма - 500 г бабекова
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • бял пипер
  • хляб - 1 филия суха
  • кашкавал - 150 г
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семенната част и ги нарежете на по-широки пръстенчета.

Обелете лука и го нарежете на ситно. Добавете го към каймата. Чукнете яйцето.

Накиснете филията хляб във вода и след като омекне, я изцедете и прибавете към каймата. Овкусете с бял пипер и магданоз.

Омесете каймата и я оставете около 15 минути, за да си поеме ароматите.

Оформете каймата на кюфтенца. Поставете кюфтенцата в чушковите пръстенчета.

Наредете върху хартия за печене, намазана със зехтин.

Изпечете пълнените чушки във фурна, загрята до 200 градуса, до готовност и златист загар.

Малко преди да ги отстраните от фурната, поставете по парченце кашкавал и допечете до разтопяването му.

Поръсете със свеж магданоз преди поднасяне.

Чушките с бабекова кайма и кашкавал са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: