Руло с бабекова кайма

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733681694361
Руло с бабекова кайма
Снимка: Потребител#165452
1 / 2
18/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Вие намерете бабекова кайма, а останалото е лесно - после заедно ще хапнем"

Необходими Продукти

  • бабекова кайма - 1 кг
  • картофи - 2 бр. средни или 1 голям
  • гъби - 50 - 60 г
  • кисели краставички - 4 бр.
  • моркови - 1 голям
  • яйца - 3 бр. сварени
  • кашкавал - 70 - 80 г настърган
  • лук - 1 малка глава
  • сол
  • олио
  • брашно - 2 с.л.
  • вино - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват и намачкват с малко сол. Гъбите се почистват, нарязват и задушават с лука и щипка сол.

Каймата се разстила върху намазнено фолио и в центъра му по дължина се поставят намачканите картофи като пътечка. Върху тях се наръсват гъбите, след това се нареждат яйцата едно зад друго, а до тях - нарязаните на ленти кисели краставички и морков.

Каймата се завива на хубаво, стегнато руло, и се прехвърля внимателно в тавичка. Намазва се с помощта на четка с олио и се пече 20 минути на 200 градуса. Наръсва се с настъргания кашкавал и се запича за още 10- 15 минути. Оставя се да се охлади леко и внимателно се премества в поднос или друга чиста тавичка.

В мазнината и соса, който се е отделил от рулото при печене, се запържват 2 с.л брашно, след което с непрекъснато бъркане към тях се добавя виното. Тавичката, в която сме пекли рулото, се налива още една кафяна чашка вода, така че хубаво да я обере, и тази вода се налива при брашното с виното.

Посолява се, поръсва се с черен пипер и се бърка, без да се сваля от огъня, докато сосът се посгъсти. Трябва да ври 7- 8 минути, за да няма вкус на сурово брашно.

Когато рулото се сервира, се полива с 1- 2 лъжици от този сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Благодаря, Катерина. Разбрах! За първи път чувам и чета за "бабекова кайма", но и няма от къде да зная, защото никога не купувам готова кайма. Имам си своите принципи, но на вкус и цвят...въпрос на избор е.
19.08.2016 00:17
1
Покажи всички подкоментари
marcheva14
marcheva14
Да, това си е едно "Руло Стефани", но не ми е ясно какво означава "бабекова кайма"..... не е обяснено в рецептата името и значението ѝ или аз не мога нещо да схвана...Освен това тази "бабекова кайма" изобщо не е овкусена, ни черен пипер, ни повече лук, ни яйца, ни кимион, нито инд.орехче в картофите. Гъбите предварително не забелязах да са задушени, примерно в масло.... едно нищо е. Картофи разтлани върху парче кайма, някаква си. Моля за пояснение.
18.08.2016 23:35
2
Покажи всички подкоментари