Начин на приготвяне
Картофите се сваряват, обелват и намачкват с малко сол. Гъбите се почистват, нарязват и задушават с лука и щипка сол.
Каймата се разстила върху намазнено фолио и в центъра му по дължина се поставят намачканите картофи като пътечка. Върху тях се наръсват гъбите, след това се нареждат яйцата едно зад друго, а до тях - нарязаните на ленти кисели краставички и морков.
Каймата се завива на хубаво, стегнато руло, и се прехвърля внимателно в тавичка. Намазва се с помощта на четка с олио и се пече 20 минути на 200 градуса. Наръсва се с настъргания кашкавал и се запича за още 10- 15 минути. Оставя се да се охлади леко и внимателно се премества в поднос или друга чиста тавичка.
В мазнината и соса, който се е отделил от рулото при печене, се запържват 2 с.л брашно, след което с непрекъснато бъркане към тях се добавя виното. Тавичката, в която сме пекли рулото, се налива още една кафяна чашка вода, така че хубаво да я обере, и тази вода се налива при брашното с виното.
Посолява се, поръсва се с черен пипер и се бърка, без да се сваля от огъня, докато сосът се посгъсти. Трябва да ври 7- 8 минути, за да няма вкус на сурово брашно.
Когато рулото се сервира, се полива с 1- 2 лъжици от този сос.
Коментари