Рогчетата на изобилието

ЗорицаЗорицаМастър Шеф90324827784
12/06/2017
"Изискани, ефектни и уникално вкусни рогчета - поднесете с добре изстудено бяло вино и се насладете "
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 168
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • бутертесто - 1 опаковка
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • слънчогледови семки - 2 с.л. белени, сурови
  • за пълнежа
  • скариди - 300 г опашки, сварени и обелени
  • черен хайвер - 30 г
  • тарама хайвер - 50 г
  • спанак - 2 шепи бейби
  • копър - няколко свежи стръка
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От листове алуминиево фолио си правим 20 бр. фунийки. Намазваме ги леко с олио, покриваме тавичката, в която ще печем рогчетата, с хартия за печене или отново с алуминиево фолио и намазваме със съвсем малко олио.

Бутер тестото нарязваме на тънки линии по дължина и навиваме върху фунийките от фолио, за да се получат рогчетата. Нареждаме в тавичката, намазваме с четка със сместа от разбития жълтък и олиото и поръсваме със суровите белени слънчогледови семки.

Печем в предварително загрята фурна на средна решетка и включен вентилатор на 200 градуса за около 10 минути или до получаване на приятен златисто-кафяв загар.

След като са изстинали рогчетата, отстраняваме фунийките фолио и започваме да ги пълним.

Първо слагаме няколко цели свежи листа бейби спанак, добавяме 1 с.л. тарама хайвер, 1 к.л. черен хайвер и накрая пъхваме във всяко рогче по една опашка от скарида и по едно свежо стръкче копър.

Гарнираме чинията или платото с резени лимони и поднасяме с подходящо питие.

Добър апетит и наздраве! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 17
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар