Начин на приготвяне
В дълбока купа се изсипва брашното. В него се прави кладенче, троши се маята и се изсипва топлото прясно мляко. Единият жълтък се оставя за помазване.
Прибавят се и останалите продукти. Замесва се меко тесто. Тестото се оставя да втаса за 20-30 минути.
За роговете за изобилието е необходимо около половината от тестото. Останалото тесто може да приберете в хладилника или да направите една пита.
От домакинско фолио направих фунии, на които да се навие тестото.
Втасалото тесто се разточва на тънка кора и се реже на ленти със широчина 1-2 см. Фунийте помазах със олио, за да не залепне тестото по тях. Навиват се върху фуниите от фолиото. Остават се да втасат за около 30 минути.
След това помазвам със жълтъка, малко олио и вода. Отгоре направих украсата.
Пека на загрята фурна на 200 градуса. Пече се, докато стане златисто тестото, около 30-40 минути. След като са готови, ги поръсвам леко с вода и ги завивам с кърпа за около 5-10 минути.
Когато поизстинат малко, се маха и фолиото. Вътре може да сложите кюфтета, пържени картофи и др.
Коментари