Начин на приготвяне
Почистените и измити пилешки бутчета се слагат с олиото в тенджерата под налягане (без капак) и се запържват до златисто. Когато са полуготови при тях се добавя нарязаните на ситно лук и моркови.
Задушават се леко, добавя се брашното, разбърква се и налива гъбения бульон, разтворен в 2. 5 литра гореща вода, пускат се дафиновите листа и тенджерата се затваря с херметическия капак и супата се слага на котлона да се вари.
След като налягането се вдигне и започне да излиза пара се засичат 20 минути и котлона се изключва. Когато налягането падне и стане безопасно отварянето на капака, супата пак се слага да заври, но без капак.
Във врящата супа се добавят леко поначупените спагети лингуини и се засичат 8 -10 минути.
След като изтече това време пилешката супа се отстранява от котлона, отсипва се една купичка от бульона и се оставя настрани да се поохлади.
В охладения бульон се разбива с вилица или тел заквасената сметана, пресованите скилидки чесън и яйцето.
Така приготвената застройка се добавя към горещата пилешка супа постепенно при непрекъснато бъркане.
Готовата супа се подправя със сол, черен пипер и кимион на вкус и се поръсва със нарязания на ситно магданоз.
Супата от парти бутчета със спагети лингуини е много вкусна!
Пилешката супа е изключително вкусна и питателна храна, и ние силно препоръчваме да опитате и предложенията ни за пилешка супа с фиде или пилешка супа със застройка.