Пица Аламира

26/05/2009
Мира
отМираНовак
"Когато става дума за пица, името не е важно, а вкусът и ароматът "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 498
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топла вода. На работния плот поставете брашното, направете кладенче и добавете в центъра солта, захарта, зехтина и сместа с маята. Месете тестото докато стане еластично и гладко. Оформете на топка и покрийте с влажна кърпа. Оставете да почива два часа на топло място. Тестото е готово, когато се отделя лесно и не залепва по пръстите ви. Когато тестото удвои големината си го поставете в тавичката за печене и го оформете.

Гарнирайте с нарязаните салам, шунка, краставички, царевица, доматен сос, сирене, кашкавал, бекон, и гъбки или с продукти по ваше желание според вкуса си, като не забравяте да капнете няколко капки зехтин накрая и оставете да си почине за 5 минути.

Печете на 200 градуса за около 20 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

никнай
никнай
31.01.2016 22:41
Идеално, браво, спазени са всички правила за правене на пица - тесто, домате, кашкавал и фантазия.
Важно е да не се прекалява с количеството и разнообразието на продуктите с които се поръсва пицата
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв