Начин на приготвяне
Маста трябва де е мека, но не течна. Разбиваме меката мас с пудра захар (50 г) и ванилии (2 бр.) с миксер на ниска степен, да се смесят добре съставките и да се получи бяла кремообразна смес. Ореховите ядки смиламе ситно.
Прибавяме към сместа от мас, захар и ванилии, като вече разбъркваме с шпатула или лъжица. Прибавяме и по етапно бяло брашно, колкото е необходимо да получим тесто, което оформяме на топка.
Завиваме с найлон и оставяме в хладилник за 20 минути. После от тестото правим малки топчета, които леко сплескваме и слагаме в тава. Отгоре в средата слагаме парченце орехова ядка. Леко притискаме ядката в тестото.
Печем ореховките в предварително нагрята на 170 градуса фурна до готовност, за приблизително 15 минути.