Гулаш със свинско месо

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67376021515
18/06/2017
"Наречете ни лаици, но май със свинско месце гулашът е по-вкусен "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 726
  • Преглеждания за месеца591
  • Преглеждания за седмицата137
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средно големи кубчета и се слага в тенджера с малко вода и олио да се задуши.

След като побелее се прибавя лукът, нарязан на дребно и скилидките чесън, нарязани на филийки. Аз имах под ръка пресен чесън и използвах него.

След като лукът стане стъклен се прибавят морковите, нарязани на кръгчета и пиперката, нарязана на средно големи парчета, сол на вкус и кимион.

След като се запържат месото и зеленчуците се поръсват със сладкия и лют червен пипер. Прибавят се доматите, предварително нарязани на кубчета или смлени.

Долива се червеното вино и се оставя така за десетина минути, след което се долива малко вода колкото да покрие месото и ястието се оставя да къкри на слаб котлон.

След сваряването на месото се прибавят картофите нарязани на не много едри кубчета. Два от картофите се настъргват на ренде (заместват брашното като сгъстяват соса).

Гулашът се оставя да ври докато се сварят картофите. След като е готов се поръсва с нарязана на ситно прясна целина.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Христо Славейков
Гулашът наистина става превъзходен! Аз добавих и щипка захар, за да премахна киселината от доматите, добавих целината 10 минути преди края на готвенето /което е стандарт при зелените подправки/ и поръсих с пресен магданоз, което не е задължително, но придава завършен вид.
3
0
Викториевна
Викториевна
20.06.2017 12:43
Точно го сготвих и стана чудничко. :)
5
0