Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гулаш»Чешки гулаш със свинско

Чешки гулаш със свинско

ЕленаЕлена
Чирак
6238776
Чешки гулаш със свинско
Снимка: Елена
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Гулаш за душата - сочно свинско, пресен лук и нашите най-добри пожелания"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 гр.
  • лук - 2 глави и половина
  • чесън - 3 скилидки
  • ким - 2 чаени лъжички на зърна
  • кимион - 2 - 3 чаени лъжички смлян
  • канела - 1 чаена лъжичка
  • червен пипер - 3 супени лъжици
  • лют червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • доматено пюре - половин бурканче (около 4 - 5 с.л.)
  • захар - 2 чаени лъжици
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • олио - 50 мл.
  • вода - 3 - 4 чаени чаши
  • галета
  • майорана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд се запържва лукът докато почервенее. Към него се добавят смлените скилидки чесън, кимът, кимионът, доматеното пюре, канелата, червеният и лютият пипер, захарта и солта.

Всичко се смесва добре, запържва се за около 1-2 минути и към него се добавя свинското месо. Разбърква се и се налива водата, колкото да покрие с един - два пръста отгоре месото и се остава да заври.

Когато това стане се оставя да къкри на тих огън за около час. След като е готово към него се добавят галетата, за да сгъсти яхнията и накрая майораната за допълнително вкус.

Поднася се с картофено пюре, като отгоре се поръсва с накълцан лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: