Вкусно телешко варено

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
18/06/2017
"Любимият ни познат вкус - точна и много подробна рецепта за вкусно телешко варено "
Приготвяне40 мин.
Готвене110 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 720
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото месо на кубчета. Измиваме го със студена вода много добре. Слагаме месото в много голяма тенджера с вода и слагаме да се свари. Слагаме сол на вкус.

Припенваме по няколко пъти водата с месото. Месото трябва да ни е често, а бульонът много добре припенен. Отстраняваме пяната с решетъчна лъжица. Нужно е бульонът да е бистър и да няма следа от пяна. Като се свари месото прехвърляме го в чиста тенджера.

Бульона го прецеждаме горещ с голяма цедка и го прибавяме към месото. Слагаме го на котлона на средна степен.Трябва да е към 2 литра бульон в краен вид /прецеден/. Обелваме си ½ от глава целина и я режем парченца. Измиваме я и я слагаме в тенджерата.

Посоляваме на вкус, слагаме и черен пипер на вкус. Обелваме 3 големи моркова, измиваме ги и ги режем на кръгчета. Прибавяме ги към другите продукти. Оставяме да ври. После белим картофите, измиваме ги, режем ги малки парчета и ги слагаме по късно, защото увират по бързо.

След като е готово ястието измиваме листата прясна целина и ги режем на ситно и слагаме при телешкото варено. Прибавяме още малко черен пипер на вкус.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар