Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кроасани»Кроасани със солена плънка

Кроасани със солена плънка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кроасани със солена плънка
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
32
"Добре дошли в клуба на Влюбените в кроасаните със солена плънка! Познайте какво ще хапваме днес"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясна мая - 20 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • прясно мляко - 120 мл
  • вода - 120 мл
  • масло - 125 г за намазване
  • плънка
  • шунка - 70 г
  • крема сирене - 120 г
  • белтъци - 1 бр.
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете топлото мляко с маята и захарта, разбъркайте докато се разтворят и оставете на топло докато шупне.

Отделно смесете натрошеното сирене с белтъка и нарязаната на ситно шунка, разбъркайте добре до еднородна смес.

В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте и оформете кладенче. Разбийте с вилица яйцето и го добавете в кладенчето заедно с олиото, топлата вода и шупналата мая, замесете твърдо тесто.

Разделете тестото на 16 еднакви парчета и ги оформете на топчета, разточете топчетата на кори колкото чаена чиния. Наредете корите на две купчинки (по 8 кори) като помежду им мажете с мекото масло.

Покрийте ги с стреч фолио и чиста кърпа за 20 минути. Всяка купчина разточете на голяма и тънка кора, която разделяте на 16 триъгълника.

Откъм широката страна на всеки триъгълник поставете по малко от плънката и ги навийте на рулца.

Подредете ги в намазана с олио тава и ги намажете с предварително разбитите жълтък и прясното мляко.

Оставете кроасаните така за един час да удвоят обема си, след което поставете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете до златисто.

Меки и вкусни солени кроасанчета за малки и големи. Кроасаните със солена плънка са страхотни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: