Начин на приготвяне
Почистете чушките от семената им и ги поставете в блендер, смилете ги на ситно. Добавете киселото мляко и направете две-три завъртания с ножа.
Натрошете сиренето и го добавете към тях, разбийте докато сиренето стане на малки и ситни гранулки.
В купа сипете сместа и на струя добавете зехтина при непрекъснато и продължително бъркане с шпатула, докато зехтинът се усвои много добре от сместа.
Съхранявайте тиросалатата в кутия за храна с капак в хладилник. Превъзходна разядка са си измислили гърците с неповторим вкус.
Тази разядка в съседна Гърция ще я намерите под много наименования - Тиросалата, Тирохтипити, Тирокафтери, но разядката е една и съща.
Тиросалата – гръцката разядка със сирене е чудна.
Коментари