Начин на приготвяне
Почистете и измийте пилето. Обелете лука и го нарежете на ситно.
Почистете чушките от семенната част, доматите от люспите, а моркова остържете. Нарежете зеленчуците на подходящи парчета /моркова може да настържете на едро ренде/.
Загрейте фурната на 200 градуса.
В дълбока тава налейте олиото и сложете лука. Сложете тавата във фурната и задушете лука до златисто. Прибавете и останалите зеленчуци. Разбъркайте и задушете, докато си променят цвета.
Измийте ориза обилно под течащата вода, Прибавете ориза към зеленчуците. Гответе две-три минути, като разбърквате от време на време.
Овкусете със сол, бял и черен пипер, добавете щипка къри. Налейте бульоните и разбъркайте. Сложете пилето по средата на тавата върху ориза и зеленчуците. Намажете предварително пилете с олио, овкусете го със сол и пипер.
Печето пилето до златисто и докато оризът омекне, а течността се изпари. Поднесете ястието поръсено със свеж магданоз.
Най-вкусното пиле с ориз и зеленчуци е готово.