Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, добавя се олиото, прясно мляко и накрая брашното с бакпулвера. Разбърква се добре и сипваме в силиконова форма сърце.
Отделя се смес в купичка и се разбърква с какаото да добие равен цвят. Първо сипваме бялата смес, върху нея кафявата, като следваме очертанията на формата.
Печем в загрята на 180 градуса фурна около 35 минути - прави се проба с клечка, която трябва да излезе суха без трохи. Изважда се и оставяме да се охлади. Загрява се 400 мл прясно мляко със захарта, в 100 мл прясно мляко се разбърква пудингът.
Сипва се в горещо мляко, бърка се докато сгъсти. Желатинът е накиснат в малко студена вода и оставен да стегне. Снема се кремът от огъня, добавяме желатина, бърка се докато се разтвори.
Блатът се срязва на две с къдрав нож. Поставя се едната половина в чиния, а другата, която е основата, е във формата. Намазва се със сладко от череши, върху него сипваме леко охладения крем, като се заделя една чаша, в която се разбърква течният шоколад.
Шоколадовият крем сипваме върху горната част на сладкиша и с шоко пръчици се очертава сърце в центъра. Оставяме и формата и чинията в хладилник да стегне за 2-3 часа. Изважда се основата от формата, прехвърля се в чиния.
Време да сглобим сладкиша. Намазваме сладко върху пудинга и залепваме шоколадовата горна част, като леко се притиска. Оставя се отново в хладилника за кратко, после може крем питата да се нареже на парчета и да хапваме.
Сърцето с ванилов пудинг е страхотен десерт.