Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крем пита»Сърце с ванилов пудинг

Сърце с ванилов пудинг

Сърце с ванилов пудинг
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Най-лесният начин да покорите сърцето на някого е да му поднесете сърце с ванилов пудинг"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 в. ч.
  • олио - 5 с.л.
  • прясно мляко - 1 в. ч.
  • брашно - 2 в. ч.
  • бакпулвер - 7 г
  • какао - 1 с.л.
  • шоколадови пръчици - 1 пакет
  • крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 5 с.л.
  • пудинг - 1 пакет ванилия с варене
  • желатин - 1 бр.
  • течен шоколад - 3 с.л.
  • за намазване
  • сладко от череши - плод и сироп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, добавя се олиото, прясно мляко и накрая брашното с бакпулвера. Разбърква се добре и сипваме в силиконова форма сърце.

Отделя се смес в купичка и се разбърква с какаото да добие равен цвят. Първо сипваме бялата смес, върху нея кафявата, като следваме очертанията на формата.

Печем в загрята на 180 градуса фурна около 35 минути - прави се проба с клечка, която трябва да излезе суха без трохи. Изважда се и оставяме да се охлади. Загрява се 400 мл прясно мляко със захарта, в 100 мл прясно мляко се разбърква пудингът.

Сипва се в горещо мляко, бърка се докато сгъсти. Желатинът е накиснат в малко студена вода и оставен да стегне. Снема се кремът от огъня, добавяме желатина, бърка се докато се разтвори.

Блатът се срязва на две с къдрав нож. Поставя се едната половина в чиния, а другата, която е основата, е във формата. Намазва се със сладко от череши, върху него сипваме леко охладения крем, като се заделя една чаша, в която се разбърква течният шоколад.

Шоколадовият крем сипваме върху горната част на сладкиша и с шоко пръчици се очертава сърце в центъра. Оставяме и формата и чинията в хладилник да стегне за 2-3 часа. Изважда се основата от формата, прехвърля се в чиния.

Време да сглобим сладкиша. Намазваме сладко върху пудинга и залепваме шоколадовата горна част, като леко се притиска. Оставя се отново в хладилника за кратко, после може крем питата да се нареже на парчета и да хапваме.

Сърцето с ванилов пудинг е страхотен десерт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: