Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Пълнозърнестите хлебчета на Рудолф

Пълнозърнестите хлебчета на Рудолф

Пълнозърнестите хлебчета на Рудолф
Снимка: Цветанка Цветанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
205 мин.
Порции
2
"Може и да не са от пекарната на Рудолф, но пък ще станат поне толкова вкусни, колкото и неговите"

Необходими Продукти

  • вода - 350 мл топла (може и прясно мляко)
  • мая - 1/2 кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • пълнозърнесто брашно - 700 г
  • масло - бучка
  • брашно - бяло за доомесването
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря със захарта и солта в млякото/водата. Почва да се добавя брашното около 200 градуса. Добавя се и маслото и се продължава да се меси с останалото брашно. Меси се около 10 минути.

Дели се на 2 топки. Всяка се завива на топка, поръсва се с бяло брашно и се оставя да втаса 30 мин., завити под фолио. Разточват се с ръце на правоъгълници.

Дългите краища се подгъват по малко на вътре около 1 см и обратно се завива на руло. Поръсва се отново леко с брашно и се оставя да втасат отново 30 минути.

Разплескват се след второто втасване и процедурата по сгъването и навиването се повтаря. Слагат се в тава на разстояние и втасват 1 час още. Хлебчетата се пекат в загрята на 230 градуса фурна около 25 минути.

Аз замених водата с прясно мляко, а маслото със свинска мас.

Пълнозърнестите хлебчета на Рудолф са много апетитни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: