Начин на приготвяне
Маята се разтваря със захарта и солта в млякото/водата. Почва да се добавя брашното около 200 градуса. Добавя се и маслото и се продължава да се меси с останалото брашно. Меси се около 10 минути.
Дели се на 2 топки. Всяка се завива на топка, поръсва се с бяло брашно и се оставя да втаса 30 мин., завити под фолио. Разточват се с ръце на правоъгълници.
Дългите краища се подгъват по малко на вътре около 1 см и обратно се завива на руло. Поръсва се отново леко с брашно и се оставя да втасат отново 30 минути.
Разплескват се след второто втасване и процедурата по сгъването и навиването се повтаря. Слагат се в тава на разстояние и втасват 1 час още. Хлебчетата се пекат в загрята на 230 градуса фурна около 25 минути.
Аз замених водата с прясно мляко, а маслото със свинска мас.
Пълнозърнестите хлебчета на Рудолф са много апетитни.