Свински пържоли с лимонов сос

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър324
16/06/2012
"С тези пържоли ще си определено оближете пръстите"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо15 025
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се начукват тънко и внимателно, най-добре в найлонов плик. Овкусяват се със сол и всички останали подправки и се похлупват.

Слагат се в хладилник за час-два. Загрейте мазнина в тиган, оваляйте пържолите в малко брашно и ги изпържете до златисто от двете страни.

Прехвърлете ги в тава заедно с мазнината, сложете фолио, долейте малко бяло вино и ги сложете да се изпекат за около 1 час.

В същия тиган добавете зехтина и олиото и долейте виното. След малко долейте бульона и бъркайте леко.

По желание сгъстете с 1 равна с.л. размито нишесте и прибавете лимоновия сок и нарязаните маслини. Овкусете с подправки, магданоза и след малко свалете от котлона.

Поднесете пържолите, поляни с лимоновия сос.

Рейтинг

5 2
4 7
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар