Бабини мекици

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k610k
Бабини мекици1 / 11
16/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Бухтичките и мекиците на баба са любима закуска на хиляди хора. Миризмата на домашно приготвени мекици и бухти навява спомени от детството."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 50 мл прясно мляко със захарта и малко брашно. Оставете на страна да се активизира, след което добавете солта, и постепенно замесете с брашното, добавяйки и прясното и киселото мляко, олиото и разбито яйце.

Готовото тесто прехвърлете в подмазнена дълбока купа, покрийте със свежо фолио и прибираме в хладилник.

Нужно е да образува големи шупли, което значи, че е готово за употреба. Оставете за 10-15 минути на стайна температура.

Загрейте олио в дълбок тиган, късайте от тестото, оформяйте мекиците и ги пускайте да се изпържат до приятен розово-кафяв цвят.

Обръщайте ги от другата страна, а готовите слагайте в купа с капак. Поднесете мекиците със солена или сладка гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
510
48
35
23
10
Дай твоята оценка: