Начин на приготвяне
Тиквичките се нарязват на дълги ивици, поръсваме със сол и нарязан копър. Пържим от двете страни в загрято олио и оставяме настрани в чиния. Омесва се каймата с подправките, оформят се малки топчета, които се пържат до златисто.
В тигана се запържват нарязан лук и скилидки чесън. Добавят се нарязани и обелени домати. Вари се докато леко се сгъсти сосът, овкусен със захар, сол и подправки.
В чиния се поставят две ивици тиквички на кръст, отгоре в средата поставяме едно кюфте, върху него тънка плочка кашкавалче и краищата се събират отгоре, като се забождат с клечка за зъби.
Получените рулца се нареждат върху доматения сос, между тях разпределяме останалите кюфтета.
Печем в загрята фурна 200 градуса за 20 минути. Изважда се и върху всяко рулце се поставяме останалия настърган кашкавал.
Връща се във фурната докато се разтопи. Поднасяме поръсено с босилек или магданоз. В комбинация с рошавите сиренки от лимец е много вкусно.