Начин на приготвяне
Чушките почистваме от семената и нарязваме на много ситно. Зеления лук и магданоза накълцваме на много дребно.
Взимаме една чаша (в моя случай за шампанско) и слагаме в нея достатъчно голямо парче стреч фолио, за да излиза от нея. Слагаме го в чашата с внимателно притискане към стените й, за да се получи нещо като джоб.
С четка намазваме вътрешността с олио, поръсваме с черен пипер, сол, чесън на прах, малко магданоз, малко от чушките и пресния лук. От ниско счупваме върху тях яйцето.
Върху него отново поръсваме с подправките и наситнените зеленчуци и връзваме стегнато стреч фолиото с конец на вързопче.
Пускаме торбичката в тенджера с вряща вода и варим според предпочитанието ни към жълтъка - за по-рохък около 6-7 минути, за по-твърдо сварен от 10 до 12 минути.
Изваждаме пакетчето внимателно с черпак и прехвърляме в друг съд със студена вода, за да се охлади.
По същия начин процедираме с останалите 5 яйца. Ако желаете направете предварително наведнъж пакетчетата с яйцата и пуснете заедно във врящата вода, за да съкратите времето з приготвяне.
Слагаме филийките хляб в тостер да се препекат и подреждаме по две в чиния. Върху препечените филийки във всяка чиния слагаме по две поширани яйца, като внимателно отстраняваме фолиото.
Преди сервиране по желание леко разцепваме с нож яйцата, за да потече съблазнително жълтъкът.
Неделната закуска с поширани яйца е готова.