Начин на приготвяне
В подходяща купа смесваме накъсаните листа от спанак и копф салатата /като запазваме 8 листа от нея за декорация/.
Добавяме обезкостеното накъсано пилешко месо.
Броколито бланшираме за 3 минути в кипяща вода и шокираме в лед.
Доматите режем на четвъртинки, а краставицата на резени /ако разполагане с декориращо ренде я оформете се него/.
Ябълката нарязваме на резени. Ореховите ядки накисваме предварително от вечерта.
Омешваме внимателно всички компоненти.
Съставките за винегрета блендираме до получаване на хомогенна смес.
В порционни чинии подреждаме по четири листа като подложка от копф салатата.
Разпределяме от сместа в средата. Декорираме преди поднасяне с кълновете и поливаме с винегрета.
Тази богата и пъстра салата е чудесен вариант да употребим останалото от вечерята пилешко месо.