Начин на приготвяне
Измивам булгура и го сварявам за около 15 минути в подсолена вода. Отцеждам.
В тиган с мазнина задушавам накълцания кромид, чесъна и гъбите, нарязани на филийки. Като поомекнат, добавям зеленчуковия микс. След тях идва ред на тиквичките, нарязани предварително на ситно кубче. Поръсвам с малко червен пипер.
Доматите обелвам, нарязвам на кубчета и прибавям в тигана заедно с накълцания магданоз.
Овкусявам с хималайска сол и черен пипер. Отстранявам от огъня и прехвърлям зеленчуковата смес и сварения булгур в тавичка.
Разбърквам добре. Покривам с алуминиево фолио и слагам в предварително загрята фурна за 10 минути, колкото да се сглоби и досготви ястието.
Сервирам готовото ястие оформено с помощта на купичка.
Отгоре, по желание, булгур с гъби и зеленчуци може да се гарнира с настърган кашкавал и отстрани със зелена салата.