Рибена чорба от сьомга

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5096k1k2k5
Рибена чорба от сьомга
Снимка: Людмила
1 / 2
29/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Любима рибена чорба, която може да приготвите със сьомга, а най-вкусна става с три вида рибка"

Необходими Продукти

  • сьомга - 1 кг комплект за супа
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • чушки - 1/2 червена
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • дафинов лист
  • девесил
  • грис - 1/2 ч.ч. пшеничен
  • магданоз
  • сол
  • чер пипер
  • Застройка
  • яйца - 1 бр.
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първа стъпка от приготвянето е да сварим сьомгата. След това трябва прецедим бульона и да обезкостим месото, естествено като изстине, а докато това се случва действаме по втора стъпка.

Половин глава лук и скилидка чесън, половин червена чушка и едно малко доматче, морков и един картоф нарязваме на ситно.

Задушаваме зеленчуците в малко олио и вода, като омекнат заливаме с бульона от рибата.

Слагаме дафинов лист и девесил или подправка за риба. Варим до готовност на зеленчука.

Добавяме месото към супата, сипваме и една шепа грис. Варим още пет минути и слагаме нарязан магданоз!

Като спре процесът на варене завършваме рибената супа с последната трета стъпка.

Добавяме застройката от едно яйце и лъжица заквасена сметана, подправяме със сол на вкус и млян черен пипер!

Рибената чорба от сьомга е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер рецепта
07.02.2023 14:15
1