Начин на приготвяне
Слагам рибата в леко подсолена вода да се свари. Бульона прецеждам. Изчиствам добре рибното месо от костите и отделям настрана.
Подготвям зеленчуците - обелвам лука и морковите. Във фурна или на грил изпичам лука, чушките и морковите.
Лука и морковите нарязвам на кубчета. Обелвам чушките и също ги накълцвам. Картофите обелвам и нарязвам на кубчета. Целината измивам и нарязвам на тънки ивички.
В тенджера с комбинираната мазнина (масло и олио), запържвам червения пипер, слагам рибения бульон, картофите, целината и когато са полуготови прибавям печените зеленчуци и обелените и нарязани на ситно кубче домати. Овкусявам със сол и черен пипер.
Когато зеленчуците са сварени добавям изчистеното месо от сьомгата.
Сервирам рибена чорба гореща с накълцан магданоз, по желание девесил и прясно изцеден лимонов сок.
Ако обичаш сьомга, опигай и другите ни рецепти със сьомга, а именно сьомга на скара, сьомга на тиган или този тартар със сьомга.