Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Закуската на кака

Закуската на кака

01/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6
"Стане ли рано кака да прави закуска - само вкусотии може да очаквате"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1/2кубче 45г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 50 г
  • масло - 100 г разтопено
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 300 г
  • оцет - 1с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в 1 ч.ч.хладка вода заедно със захарта. Пресяваме брашното заедно със солта и правим кладенче. Изсипваме киселото мляко с добавения оцет, олиото, от което отделяме за намазване на тавата и маята.

Месим до получаване на меко, нелепкаво тесто. Правим топчета колкото орех потапяме ги в маслото и редим в намазнена тавичка. Оставяме 20-30 минути на топло да втасат.

В купа разбиваме яйцата и добавяме сиренето. Когато топчетата втасат, ги заливаме с яйчената смес. Печем в загрята на 250 градуса фурна 35-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: