Сочни бургери от телешка кайма

29/06/2017
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5578914056
"Само едно нещо е по-хубаво от сочен домашен бургер от телешка кайма и то е - два сочни домашни бургера от телешка кайма "
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 926
  • Преглеждания за месеца991
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с 2 с.л горчица, жълтъците и ситно нарязания червен лук. Овкусете със сол и черен пипер.

Размесете хубаво каймата и оформете три еднакво големи кюфтета. Притиснете леко, за да се сплескат като бургери. Поставете ги върху чиния намазана със зехтин и приберете в хладилника за около 30 минути.

Сгорещете зехтина в тиган с незалепващо покритие на котлона и изпържете бургерите за по 5 минути от всяка страна.

Разрежете питките и запечете за 2 минути долната част от бургерите с разрязаната страна надолу.

Поставете ги в тавичка, поставете по един слайс от топеното сирене. Запечете ги на грил за около минут, колкото да се разтопи сиренето.

Подредете бургера, като върху топеното сирене сложете по една супена лъжица барбекю сос, после поставите резен домат и кисели краставички, нарязани на жулиени, телешкия бургер, лист салата айсберг и горната питка. Сервирайте с пържени картофи по желание.

Адаптирано от книгата Шишков срещу Манчевподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Геновева
Геновева
20.03.2019 15:53
Вкусничко... браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв