Начин на приготвяне
Измийте пресните картофи, остържете обелките и ако са по-големи ги нарежете на половинки или четвъртинки. Сварете ги за около 10 минути.
Загрейте зехтина в тиган на умерена температура и запържете нарязаните на дребно лук и чесън за около 10 минути до омекване на лука. Добавете червения пипер, чилито и овкусете със сол.
Разбъркайте хубаво и добавете доматите. Гответе соса около 15 минути до редуциране на гъста паста. Ако предпочитате съвсем гладък сос, можете да го минете през блендер.
Междувременно загрейте тиган на котлона на умерена температура и поставете нарязаното чоризо на хапки. Пържете около 15 минути. Добавете нарязаните полусварени картофи и разбъркайте хубаво.
Пържете до готовност за около 15-20 минути (опитайте от картофите) или до приятно златист запържен цвят.
Сипете пресните картофи с чоризото в купа и посипете с лютия сос.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти с чоризо или рецептите с пресни картофи.