Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Френски сладолед

Френски сладолед

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Френски сладолед2 / 2
20/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2 бр.
"Ароматен и нежен сладолед, като първата целувка с любим"

Необходими Продукти

  • сметана - 500 мл сладкарска
  • яйца - 2 броя
  • захар - 4 с.л.
  • сладко - 1 бурканче от смокини
  • захар - 2 - 3 с.л. за крокана
  • бадеми - 1 шепа печени или лешници
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително добре охладената сладкарска сметана разбийте много добре. Отделно разбийте жълтъците с 2 с.л. захар до гладък крем.

В друга купа разбийте белтъците на пухкав сняг, като добавите, щом се захванат, 2 с.л. захар. Отцедете смокините от соса на сладкото и ги нарежете ситно.

За крокана карамелизирайте 2-3 с.л. захар и ги разбъркайте с натрошените бадеми. Разстелете карамела на тънък слой върху гладка повърхност. Щом изстине, го начукайте съвсем фино или го смелете в кухненски робот.

Внимателно разбъркайте заедно разбитите сметана, жълтъци и белтъци заедно с нарязаните смокини. Сипете сместа в съд за замразяване. Отгоре наръсете крокана и сложете във фризер да се замрази за няколко часа.

Оригиналната рецепта на френския сладолед се приготвя със сладко от смокини, но по желание може да използвате и друго.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
45
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ivan
ivan
Яйцата са четери
11.08.2013 12:58