Петровска курбан чорба

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
29/06/2017
"Вкусен Петровски курбан, който задължително се приготвя за празника "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 981
  • Преглеждания за месеца210
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества
Курбан Чорба

Начин на приготвяне

Нарежете петела на малки парчета за курбан. Почистете и измийте многократно със студена вода и го поставете в тенджера отново със студена вода на силен огън да заври.

С решетъчна лъжица премахвайте образувалата се пяна отгоре, докато спре да се пени. Тогава намалете огъня и варете за около час до леко омекване на месото.

През това време почистете зеленчуците и ги нарежете на малки кубчета, домата обелете и настържете на ренде, а магданоза на ситно накълцайте.

След омекването на месото прибавете нарязания зеленчук без домата и магданоза, варете до омекване на зеленчука. След което добавете настърганият домат и маслото.

Готовата Петровска курбан чорба премахнете от огъня и поръсете с млян черен пипер и магданоз.

Сервирайте курбан чорбата на празника, за да изпълните ритуала за здраве и благоденствие.

Емайлирана тенджера с декорация ПАСТА 5.5л
Приготвяй си тази рецепта в:
Емайлирана тенджера с декорация ПАСТА 5.5л
24.99 лв.
Виж ››

Качествена емайлирана тенджера с цветна декорация, в която дълго ще приготвяне любимите гозби на семейството си.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар