Начин на приготвяне
Овкусете пържолите със сол и черен пипер и оставете в хладилника за около 20 минути. Сложете по-голямата част от маслото в тиган и загрейте на силна температура.
Изпържете пържолите от двете страни за по около 4 минути от всяка страна. Извадете пържолите и ги дръжте на топло.
Добавете останалото масло в тигана. Намалете температурата и запържете брашното докато придобие златист цвят.
Прибавете виното, млякото, сметаната, чесъна на прах и бульона, като го натрошите за да се разтвори по-лесно.
Сложете клонките мащерка и разбъркайте хубаво, за да стане хомогенен сос. Намалете котлона и оставете соса да къкри около 10 минути.
Прибавете пържолите и гответе още около 5-7 минути. Сервирайте с картофено пюре или друга гарнитура по желание.
Свинските вратни пържоли със сос и мащерка са много вкусни.
Адаптирано от thegingercookies.blogspot