Шкембе с домати и чушки по селски

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1415
1545
5
30/06/2017
"Страхотно мезенце с шкембенце "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 218
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре свинското шкембе, сложете го в дълбока купа с оцет и сода бикарбонат, разбъркайте и оставете да постои поне 10 минути.

Измийте и сложете да се вари на умерен огън, може да го нарежете на по-големи парчета, за да не изплува над водата докато се вари. Отстранете пяната, която се е образувала и оставете да ври, към края сипете лъжица сол.

След като е готово го нарежете на ивици, нарежете лука на ситно, чушките на ивици, а доматите обелете и нарежете на дребни кубчета. В тиган запържете лука и шкембето, добавете чушките и разбъркайте.

Малко по късно сипете и доматите с подправките, оставете да къкрят до извиране на водата и оставяне на мазнина. Поднесете с магданоз и люта чушка.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар