Картофена пица с колбас

GabrielaGabriela
Новак
35
127
58
40
01/07/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 095
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • масло - 50 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • колбас - 100 г (луканков салам, пиперони ) или суджук
  • пресен лук - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме хубаво картофите (ако са пресни може и да не ги белим).

Нарязваме ги на филийки с дебелина около 1 см и ги нареждаме в тавичка с махащи се стени.

Поръсваме със сол, черен пипер ипер и масло и слагаме пицата във фурната за 15 минути на 180 градуса.

Когато я извадим от фурната изсипваме заквасената сметана и я разнасяме хубаво навсякъде. Нареждаме колбаси, нарязваме пресния лук и настъргваме кашкавала.

Връщаме във фурната за още 20-25 минути. Изваждаме, махаме стените на тавичката и се наслаждаваме на вкуса.

Перфорирана тава за пица - 33 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Перфорирана тава за пица - 33 см
17.00 лв.
13.09 лв.
Виж ››

Майсторите пицари никога няма да ви издадат тайната на вкусната пица, но ние ще го направим - тя е в тази уникална перфорирана тава

Рейтинг

5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар