Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем с ром и кайсии

Крем с ром и кайсии

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Крем с ром и кайсии2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5-6 бр.

Необходими Продукти

  • кайсии - 3 ч.ч. почистени, без костилки и обелени
  • захар - около 6 с.л. или на вкус
  • ванилия - 1 ампула
  • лимони - сока на 1 лимон
  • ром - 60 мл бял
  • сметана - 100 мл.
  • желатин - 2 пликчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете кайсиите, махнете костилките, обелете внимателно люспите и ги пасирайте в купа заедно с ампулата ванилия.

Отцедете излишния сок и добавете към кайсиевото пюре кафявата захар и лимоновия сок.

Оставете желатина да набъбне с нужното количество вода и през това време разбийте на крем охладената сметана. Сложете я в хладилника.

В огнеупорен съд сипете рома и добавете набъбналият желатин.

Загрейте при непрекъснато бъркане на водна баня на котлона до пълното разтопяване, без да завира.

Прибавете желатина към плодовото пюре и пасирайте или разбийте с миксер до гладкост. Сложете тази купа за половин час в хладилник.

След това внимателно разбъркайте кайсиевото пюре със сметаната.

Разпределете крема в подходящи десертни чашки или купички и приберете в хладилника за 2-3 часа, за да стегне.

Украсете по желание крема с ром и кайсии преди да го поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

диляна
диляна
Това ставали за ядене така като го гледам направо храна за прасета
19.02.2014 02:05
1