Пиле пикант

Гергана  ГеоргиеваГергана ГеоргиеваМастър Шеф308865853
01/07/2017
"Печено пиле пикант, от което се носи невероятно ухание "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 305
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето, набоцкайте кожата с вилица.

Разтопете маслото и в него прибавете доматеното пюре, пасирания чесън, червения лют пипер, настърганото индийско орехче, кимиона, черния пипер и сол. Разбъркайте всичко добре. С получената смес намажете пилето отвън и отвътре.

Сложете го в съд от йенско стъкло и налейте отстрани виното и водата.

Захлупете с капака и сложете във фурната. Включете фурната на 180 градуса и печете около 90 минути, след което махнете капака и допечете още 10-15 минути.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар