Начин на приготвяне
В купа смесваме хладко прясно мляко с кафява захар и уиски. С вилица се разбърква да се разтопи захарта.
В касерола се загрява сметана без да завира, добавя се течният шоколад и разбъркваме да се смесят продуктите. Оставяме да се охлади.
В отделен съд смесваме маскарпоне с натрошена тахан халва, с вилица се разбърква добре. Смeсваме тахановата смес с маскарпонето и с миксер се разбива на пухкав крем.
Във форма от кекс с прозрачно фолио се реди един ред топнати за секунда бисквити в прясното мляко.
Отгоре се покрива с част от крема и така се правят 4 -5 реда докато продуктите привършат. Краищата се събират отгоре и се оставя в хладилник да стегне.
Изважда се и от всички страни се поръсва с настръгани орехи и какао. Поднасяме охладения десерт с чаша кафе. Лятна наслада, без печене и много приятен вкус!