Лятна торта с халва

02/07/2017
"Не предполагахме, че е толкова вкусна...Наистина!"
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 628
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • бисквити - 220 г Petit Beurre
  • тахан халва - 120 г
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • течен шоколад - 3 с. л.
  • маскарпоне - 250 г
  • прясно мляко - 1 ч. ч.
  • кафява захар - 3 с. л.
  • уиски - 1 с. л.
  • орехи - настъргани (за поръсване)
  • какао - на д - р Йоткер (за поръсване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме хладко прясно мляко с кафява захар и уиски. С вилица се разбърква да се разтопи захарта.

В касерола се загрява сметана без да завира, добавя се течният шоколад и разбъркваме да се смесят продуктите. Оставяме да се охлади.

В отделен съд смесваме маскарпоне с натрошена тахан халва, с вилица се разбърква добре. Смeсваме тахановата смес с маскарпонето и с миксер се разбива на пухкав крем.

Във форма от кекс с прозрачно фолио се реди един ред топнати за секунда бисквити в прясното мляко.

Отгоре се покрива с част от крема и така се правят 4 -5 реда докато продуктите привършат. Краищата се събират отгоре и се оставя в хладилник да стегне.

Изважда се и от всички страни се поръсва с настръгани орехи и какао. Поднасяме охладения десерт с чаша кафе. Лятна наслада, без печене и много приятен вкус!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар