Мазница

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
03/12/2019
"Не знаем откъде идва името мазница, но няма проблем да си я похапнем "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 371
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • топла вода - 220 мл
  • сирене - 200 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - 80 г
  • прясна мая - 20 г
  • брашно - 500 г
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в половината топла вода заедно със захарта.

В купа пресейте брашното, добавете солта и разбъркайте, оформете кладенче.

В него поставете разбитото с вилица яйце, разтворената мая и постепенно при бъркане наливайте останалата топла вода. Замесете меко тесто, което поставете в намазана с малко олио купа и завийте със стреч фолио, оставете да втаса само 30 минути.

Намажете тава с малко от разтопеното масло, а сиренето натрошете с вилица.

Вземете тестото (без да премесвате) и го поставете в средата на тавата. С пръсти разтеглете тестото докрай, така че да запълни дъното на тавата. Намажете с 1/3 от маслото и поръсете с 1/3 от сиренето, прегънете на две и с пръсти отново разтеглете да изпълни дъното на тавата.

Повторете този процес още веднъж т.е. три прегъвания. Намажете оформената Мазница с малко масло, което сте отделили предварително от третото намазване, поръсете със сусам на вкус но ако нямате, може и без него.

Оставете да втаса още 30 минути и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, изпичате Мазницата за около 30 минути.

Супер вкусен тутманик за закуска, а защо не и за обяд или вечеря, ще се влюбите в него само от пръв поглед!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар