Начин на приготвяне
Омесете хубаво тесто като за питка с брашното, водата, маята, солта, захарта и олиото. След като е омесено добре го оставете за 30 мин. на топло да втаса.
Когато е готово, го разточете и го намажете с мазнина, сложете чубрица, червен пипер и малко сирене, прегънете и пак направете същата процедура, прегъва се пак и става на триъгълник.
Сложете в средата част от сиренето и съберете на питка. Обърнете вкусната мазница със сирене и я поставете в намазнена тава. Разплескайте я навсякъде по тавата и я оставете за един час да втаса.
След това я нарежете на триъгълници, залейте я с разбитите яйца, останалото сирене и мазнината.
Печете тутманика в предварително загрята фурна на 180 градуса фурна за 30 минути.