Начин на приготвяне
Сварете и обелете картофите, настържете ги в купа на едро ренде. Обелете тиквичките и ги настържете на едро, леко посолете и оставете настрани.
Нарежете гъбите на малки кубчета. В тиган налейте 1 ч.л. олио и запържете гъбите поръсени с малко сол и черен пипер, но без вода. Когато сокът им изври, а гъбите леко порозовеят добавете изстисканите от сока им тиквички, задушете за няколко минути докато омекнат, оставете сместа да се поохлади.
Нагрейте фурната на 220 градуса. Постилете тавата на фурната с хартия за печене.
Към настърганите картофи прибавете запържените тиквички и гъби. Добавете счуканите скилидки чесън, яйцата, киселото мляко, ситно нарязания копър, ако е нужно посолете и поръсете с още черен пипер, разбъркайте. Добавете галетата и бъркайте до гъста смес.
С помощта на лъжица оформете кюфтета и ги наредете в тавата печете до готовност. Поднесете ги на трапезата с млечно чеснов сос и заливка от разтопеното масло с червен пипер.
Чудно вкусни кюфтета хрупкави отвън и мекички отвътре, освен като основно ястие стават и за мезе.