Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Чудни кюфтенца с гъби и тиквички

Чудни кюфтенца с гъби и тиквички

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Чудни кюфтенца с гъби и тиквички
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Чудничко ще си похапнем тези кюфтенца"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 кг
  • гъби - 6 бр. големи
  • картофи - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • копър - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • масло - 60 г
  • червен пипер - 0. 5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и обелете картофите, настържете ги в купа на едро ренде. Обелете тиквичките и ги настържете на едро, леко посолете и оставете настрани.

Нарежете гъбите на малки кубчета. В тиган налейте 1 ч.л. олио и запържете гъбите поръсени с малко сол и черен пипер, но без вода. Когато сокът им изври, а гъбите леко порозовеят добавете изстисканите от сока им тиквички, задушете за няколко минути докато омекнат, оставете сместа да се поохлади.

Нагрейте фурната на 220 градуса. Постилете тавата на фурната с хартия за печене.

Към настърганите картофи прибавете запържените тиквички и гъби. Добавете счуканите скилидки чесън, яйцата, киселото мляко, ситно нарязания копър, ако е нужно посолете и поръсете с още черен пипер, разбъркайте. Добавете галетата и бъркайте до гъста смес.

С помощта на лъжица оформете кюфтета и ги наредете в тавата печете до готовност. Поднесете ги на трапезата с млечно чеснов сос и заливка от разтопеното масло с червен пипер.

Чудно вкусни кюфтета хрупкави отвън и мекички отвътре, освен като основно ястие стават и за мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: