Картофен пръстен с тиквички

06/07/2017
"Само с картофи, тиквички и малко кисело мляко може да приготвите такива чудеса "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 264
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват заедно с моркова, отцеждат се и се обелват. Настъргваме картофите на едро ренде и овкусяваме със сол, ситно нарязана половин глава лук, пресен магданоз, олио и оцет.

Разбърква се добре и се прехвърля в голяма чиния, оформя се блат и с чаена лъжичка се притиска да се оформи като улей на 2 см от края.

Морковът се нарязва на ситни кубчета и се разпределя в кръг в улея. Запържва се 2 с. л. олио с останалата половин глава лук и нарязани кубчета от тиквичка.

Поръсваме със сол, черен пипер и задушаваме до омекването ѝ. С лъжица се прехвърля в средата на картофения блат.

Разбърква се киселото мляко с пресована скилидка чесън и малко сол. С тази смес заливаме тиквичките. Запържва се 2 с. л. олио и малко червен пипер, с лъжичка се залива върху киселото мляко.

Краставицата се нарязва на кръгчета, а те на половинки и се забождат върху картофения пръстен.

Поръсваме с нарязан ситно пресен копър и сервираме. Лесно, вкусно и ефектно!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар