Кейк с ябълки и бадеми

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
08/07/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 089
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.

Кръгла форма, намаслена и покрита с хартия за печене.

Ябълките се обелват и почистват. Нарязват се на филийки около 3 мм дебелина.

В купа с миксер или ръчен такъв се разбива до побеляване яйцата с пудрата захар за около 7-10 мин. Сместа трябва да е тежка и от бъркалките да пада на панделка. Прибавя се разтопеното масло със стайна температура, през сито брашното с бакпулвера и канелата.

Разбърква се на слаба степен, добавя се ванилията. Сваля се от миксера. Разбърква се. Внимателно се добавят около 2 бр. ябълки, нарязани на филийки.

Разбърква се с шпатула много внимателно, за да не се счупят филийките ябълка. Сместа се изсипва във формата, заглажда се, а отгоре се нареждат останалите филийки ябълки. Поръсва се с филиран смачкан на ръка бадем и се поръсва с кафява захар обилно.

Пече се на 180 градуса за около 1 час. Охлажда се напълно в тавичката. Нарязва се на тортени парчета.

Поднася се с бита сметана (топка сладолед) и при желание се поръсва с още малко канела.

Източник: Хапка

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар