Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница с белтъци и домашно сирене и мляко

Вита баница с белтъци и домашно сирене и мляко

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Вита баница с белтъци и домашно сирене и мляко
Снимка: Veselina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 бр.
  • белтъци - 4 бр.
  • сирене - 200 г домашно
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч. домашно
  • жълтък - 1 бр. за намазване
  • сусам - бял за поръсване
  • олио - за поръсване
  • олио - 2 с.л. за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме сиренето на едри парчета. Всичките белтъци, предварително отделени, ги слагаме в купа и с миксер ги разбиваме на пяна.

Към белтъците слагаме ½ ч.ч. кисело мляко и натрошеното сирене. Не слагаме сол, защото сиренето е солено. Разбиваме 1 жълтък в малка купа, него ще използваме за намазвана на баницата.

Намазваме тавата с 2 с.л. олио. Разгъваме корите за баница. Със супена лъжица слагаме от кашата и разпределяме. Отгоре ръсим олио, около 1-2 с.л.

Взимаме две от корите и навиваме на руло. Завиваме рулото в кръг в тавата. После слагаме каша и върху другите два листа и пак навиваме. Това се повтаря, докато свършат продуктите.

Намазваме баницата с жълтъка със силиконова четка и поръсваме с бял сусам.

Печем витата баница на 200 градуса в загрята преди това фурна, докато стане готова и се зачерви отгоре. След като се опече, я вадим и покриваме с мека кърпа, за да се задуши баницата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: