Сладкиш с мед и кайсии

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Сладкиш с мед и кайсии1 / 2
24/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8-10 парчета

Необходими Продукти

  • кайсии - около 20 броя, без костилки
  • брашно - 1, 5 ч.ч.
  • масло - 1 ч.ч. меко
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 броя
  • лимони - настъргана кора от 1 лимон
  • ванилия - 1 прахче
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в купа маслото, захарта и меда до получаване на кремообразна смес.

Добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Постепенно добавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера и ванилията и накрая лимоновата кора.

Сипете сместа за сладкиша в подмазнена и леко набрашнена тава. Отгоре подредете разполовените кайсии.

Сложете сладкиша с кайсии и мед да се изпече в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 50 мин.

Готовия плодов сладкиш поръсете по желание с пудра захар и поднесете охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

МВР
МВР
Георгиева, да не би да работите в системата на МВР?
17.07.2013 16:24
Искра
Искра
На мен ми се получи страхотно. И разбира се, не е като на снимката - то се вижда, че тя е художествена, а не правена в домашна обстановка. Но то и снимките са повече за ориентация, а не "Виж дали ще го докараш точно така".

Направо не мога да повярвам, че хората не правят разлика и непрекъснато пишат глупави коментари от сорта на : "Ми, то мойто не стана като на снимката" и т.н.
17.07.2013 16:24
Георгиева
Георгиева
От снимката се вижда съвсем ясно, че кайсиите се поставят с отвора надолу и при това ПЪРВИ в тавата и чак тогава се излива върху тях сместа. Дълбоко се съмнявам, че Валена някога е приготвяла сладкиша от снимката.
16.07.2013 13:50
1
Полина
Полина
Сладкишът остана суров под разполовените кайсии.
29.06.2013 22:03