Соленки със сусам

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Соленки със сусам2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
30
"Домашно приготвените соленки със сусам са идеалната вкусотия за похапване през целия ден"

Необходими Продукти

  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 7 - 8 с.л. големи
  • амонячна сода - 2 пакетчета (по 10 г)
  • сол - 1 ½ ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 500 г
  • сирене - 150 г натрошено, по желание
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със солта и захарта и добавяйте лъжица по лъжица прясно мляко, което редувате с брашното и содата.

Накрая по желание объркайте тестото с натрошено сирене.

Замесеното тесто оставете в покрита купа в хладилник за 2-3 часа. След това го разделете на топки, разточвайте ги с дебелина около 5 мм и изрязвайте соленките.

Готовите соленки подреждайте в тава с хартия за печен. Мажете ги с разбито яйце и обилно ги поръсвайте със сусам.

Изпечете ги в загрята на 180 градуса до готовност.

По-неприятната миризма на амонячна сода се усеща само по време на печенето, но след това няма и помен във вкуса на соленките със сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

мони
мони
Много хубави станаха но добавих 1 лъжичка хлебна сода +малко оцет
31.08.2014 18:58
георгиева
георгиева
нищо не стават,не пробвай те
10.11.2013 10:18
1