Начин на приготвяне
Избрах шест едри бели чушки, които са големи и широки. Отрязах около 1 см откъм дръжките и отстраних семената.
Яйцата се разбиват с вилица в купа и към тях се прибавя натрошеното сирене, а по желание и смлян черен пипер. Може да се добави още малко сол, ако сиренето не е много солено.
По дъното на подходяща тавичка се напръсква с две лъжици зехтин. Чушките се подреждат в тавичката изправени като чашки.
Във всяка се слага по една кафена лъжичка краве масло и сместа от сиренето се разпределя в тях. Отгоре се бодва по един чери домат.
Фурната се загрява през това време и чушките се слагат да се пекат на 200 градуса, докато поомекнат.
Аранжирах пълнените чушки с черна маслина без костилка, а всяка маслинка с лентички от морков, просто за разкош.
За да не потъмняват изрезките от морков, може да се овалят в олио.
Широките чушки с яйца и сирене на фурна са готови.