Начин на приготвяне
Яйцата се слагат в купа с водата и се разбиват, добавя се 1 ч.ч. захар и се разбива 20 минути. Добавя се и останалата захар и се разбива още 15 минути. Брашното се смесва с бакпулвера и се разбърква.
С шпатула се разбърква сместа и се добавя с пресяване брашното. Пече се в тортена форма с падащ ринг, намаслена и посипана само на дъното с брашно. След изпичане се изважда внимателно от формата и се оставя да изстине.
През това време се прави сиропът, като млякото и захарта се слагат на котлона да врят около 20 минути.
Добавя се начупената на парченца глазура и се разбърква енергично до стопяване на шоколада. Блатът се връща във формата, залива се с получения сироп.
Плодовете се нарязват на дребно. Сметаната се разбива с миксер.
Слагат се плодовете върху шоколадовия сироп (вече леко изстинал) и половината от сметаната се заглажда отгоре.
Шоколадът се разтопява с маслото и се смесва със останалата сметана (желателно е да е с шпатула, за да не е хомогенна сместа). Нанася се върху бялата сметана и се заглажда до ръба на формата.
Украсява се по желание. Аз използвах резенчета пъпеш, праскови (нектарини) и банан на колелца. Може да си оставите малко сметана за розички върху плодовете. Преседява 2-3 часа в хладилник.