Начин на приготвяне
Месото се нарязва на 2 пържоли с дебелина около 1. 5 сантиметра, поръсва с лимоновия сок, соевия сос и черен пипер и се оставя да престои така поне за 30 минути.
През това време сварете измитите и нарязани на половинки картофи до полуготовност. Отцеждат се от водата, оставят се да изстинат хубаво и се обелват.
Маслото и зехтинът се загряват в грил тиган, добавят се розмаринът и пържолите.
Пекат се от едната страна около 4 минути и се обръщат. Ако обичате по-добре сготвено месото, печете около 6 минути от всяка страна на средно силен огън.
Месото се изважда, посолява се и се оставя да почине 5 минути в предварително затоплени чинии.
В същия тиган се добавя още масло и се слагат подсушените и нарязани на кубчета картофи. Запържват се равномерно.
Накрая се добавя накълцаната на ситно скилидка чесън, нарязани на ситно листенца розмарин и се поръсва със сол на вкус.
Пържолите се поднасят с топла гарнитура от сотираните картофи и стрък розмарин за разкош.
Телешките пържолки на грил тиган със сотирани картофки са готови.
Коментари