Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бабиния меден сладкиш

Бабиния меден сладкиш

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Бабиния меден сладкиш4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
9
"Изключително сполучлива рецепта, която заслужено се предава от поколение на поколение"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 100 г
  • орехи - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • ябълков мармалад - 50 г
  • ванилия - 2 прахчета
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На огъня се слага малък съд с водата. Като заври се прибавят меда и захарта и се разбърква до разтопяването им.

Сиропът се прехвърля в керамична купа, за да се охлади по-бързо. През това време можем да си подготвим другите неща.

Тавичката се намазва леко с меко краве масло и се поръсва с малко брашно. Орехите се нарязват през орехотрошачка. Брашното се пресява заедно със содата и ванилиите.

Към охладения сироп се прибавят орехите и пресятото брашно и се разбърква добре с лъжица. Сместа се сипва в подготвената четвъртита тавичка с размери 22/22 см.

Отгоре се разпределя мармаладът, като се нарязва на парченца с кафена лъжичка.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути. Пекох с вентилация.

След като се изпече, сладкишът се изважда на поднос и се поръсва с пудра захар през дантелена салфетка. Нарязва се на квадрати или правоъгълни парчета.

Бабиния меден сладкиш е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: