Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват добре. Не се обелват. Нарязват се на кръгчета около 3 мм. Не е проблем и ако са по-дебели.
В по-голям найлонов плик се изсипват брашното, риганът, черен пипер и солта.
Тиквичките се поставят на порции и много добре се разтръскват, за да полепне брашното.
Изваждат се и се нареждат застъпени в плоска тава, покрита с хартия за печене. Отгоре се посипват с галета и се поливат навсякъде със струйка зехтин.
Пече се на 180 градуса до хубаво зачервяване. При сервиране тиквичките на фурна се поръсват се наситнен копър и по желание млечно-чеснова заливка.
Бърза, елементарна рецепта, лесна и вкусна.
Тиквичките с галета на фурна са готови.
Коментари