Начин на приготвяне
Чушките се измиват и им се отстраняват дръжките и семките.
Тиквичката се обелва и заедно с моркова се нарязва на малки кубчета. В сгорещено олио се запържва първо морковът, а след това се добавя и тиквичката. Малко след това се прибавя и оризът, слага се малко вода и се слага капака. Оставят се да поемат водата.
Смесва със сол и копър и се сваля от котлона.
С тази смес се напълват чушките. Като се напълнят, всяка чушка, с отвора надолу, се обръща в чиния с брашното, разбъркано с малко сол, за да се запече и да не изтича.
Подреждат се в намазнена тава и се слага малко вода на дъното ѝ. Пече се на около 180 градуса до готовност.
Ако от сместа е останало малко, но няма повече пиперки, се налива в тенджерата вода и се връща на котлона да се досвари. Допълнително се осолява, ако има нужда.